Donar a conèixer el nou model d’economia circular i com es va implantant
Identificar canvis socioeconòmics, en el mercat laboral i en els llocs de treball relacionats amb el nou model econòmic
Reflexionar sobre el rol del jovent en el procés de canvi envers una manera diferent de produir i de consumir
Compartir estratègies per apropar l’alumnat a l’economia circular des de l’acció formativa, l’activitat a l’aula i al centre.
Els reptes de futur del planeta, les noves tendències de consum i valors en la societat i en la ciutadania relacionades amb la sostenibilitat, així com els nous marcs legislatius per reduir la generació de residus i reorientar el consum, obren grans reptes i oportunitats per actuar i incorporar canvis per assolir millores a través de la transformació circular.
L’economia circular comporta un canvi de paradigma que implica al conjunt de la societat. L’àmbit educatiu es troba davant del repte de traslladar al jovent coneixements relacionats amb noves maneres de fer, de consumir i de produir que marcaran l’evolució del mercat i de bona part de les disciplines, amb el desenvolupament de nous perfils professionals i el requisit d’altres competències.
Amb aquesta actuació es vol compartir amb el professorat aquest repte de futur, en el marc de la iniciativa Vallès Circular.
La diversitat i complexitat del sistema educatiu, dels procediments per a la incorporació de canvis, posa en valor aquesta iniciativa oberta a oferir un espai de divulgació, sensibilització i informació al professorat per tal que conegui millor què és l’economia circular i perquè i com la pot incorporar dins del seu marc d’actuació.
Es planteja una acció dinàmica que permeti introduir els principis de l’economia circular, conèixer les implicacions en l’activitat econòmica i social, conèixer exemples de pràctiques d’economia circular implantades, fonts d’informació, recursos… Així com obrir un espai per a la reflexió compartida i la ideació de propostes a realitzar amb el grup, en el nivell formatiu o en centre.
Emplenar formulari de la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Més informació 93 727 35 34 o ccvoc.activitats@ccvoc.cat. Reserves limitades
Persona de contacte
Teresa Zamora, zamoravt@ccvoc.cat
Professorat d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, PQPI, Formació Ocupacional, Escoles d’Adults.
Possibilitat de dissenyar l’acció a mida del centre per tal d’acompanyar l’impuls de l’economia circular en la seva activitat: adaptació de continguts i durada-
Formació a professorat: per què i com apropar l’alumnat a l’economia circular?
Acció flexible i adaptable a la demanda. Entre 2h i 4h, en una o dues sessions.
Gratuït
Comparteix Formació a professorat: per què i com apropar l’alumnat a l’economia circular? a:
La comunicació enviada quedarà incorporada a un fitxer del que n’és responsable CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL. Aquesta comunicació s’utilitzarà exclusivament per tractar les vostres dades per atendre la vostra sol·licitud, sempre d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 (RGPD), la Llei Orgànica 15/1999 (LOPD) i el Reial Decret 1720/2007 de desenvolupament de la LOPD ), sobre protecció de dades. Les vostres dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·licite la cancel·lació.
En qualsevol moment podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i oposició, o si escau, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit, indicant les vostres dades personals al Carretera Nacional 150 km 15. 08227, Terrassa o mitjançant un email a ccvoc.dpd@ccvoc.cat
Amb el suport de:
Contacte
© 2022
Consell Comercal del Vallès Occidental - Activitats Educatives
Utilitza el buscador per trobar la teva activitat, o també pots utilitzar el nostre buscador avançat filtrant per àmbit temàtic, públic i cost.