• Aproximació a l’Economia Circular i a la producció sostenible.
• Situar a l’alumnat en la necessitat i beneficis d’un canvi de model econòmic, en la transició d’una economia lineal a una economia circular, per afrontar els reptes del canvi climàtic.
• Treballar la identificació dels canvis que comporta el nou model econòmic en el mercat, en els processos productius i en els perfils professionals / competències.
• Observar la importància dels canvis en l’estil de vida i el model de consum en el nou model econòmic.
• Dona a conèixer canvis específics en sectors determinats segons les especialitats formatives.
• Aprofundir en els conceptes de producció verda i circular, i com aprofitar les oportunitats que dona el mercat per emprendre projectes innovadors amb criteris circulars.
Ens trobem en un planeta finit de recursos limitats, que suporta un creixement infinit pel que fa a la població i el seu consum. En aquest context, l’actual model econòmic, basat en “produir, utilitzar i tirar” es mostra insostenible a mig i llarg termini pel que fa a l’impacte mediambiental.
L’economia circular es presenta com una opció de transformació que, tenint en compte la millora dels resultats econòmics de les empreses, permet aprofitar els recursos al màxim (reaprofitant el major temps possible els materials, l’aigua o l’energia) i reduir la generació de residus al mínim, amb un impacte ambiental i social positiu. Un model que incrementa les seves possibilitats de desenvolupament aprofitant les tecnologies digitals.
En grups d’ESO es prioritza un enfocament bàsic, mentre que a la resta es complementa amb un enfocament sobre les oportunitats del mercat i d’emprenedoria.
Mitjançant dinàmiques participatives i de gammificació, ajustades al grup, es proposa apropar l’alumnat a aquest nou model, tractant aplicacions pràctiques en el mercat, en les empreses i en diferents disciplines relacionades amb l’ecodisseny, la reutilització, la reparació, el reciclatge, el consum de serveis enlloc de productes o el consum col·laboratiu.
Emplenar el formulari de la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Més informació a 93 727 35 34 o ccvoc.activitats@ccvoc.cat.
Reserves limitades.
Economia circular i innovació sostenible
1h 30min / 2h
Gratuït per municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca
Comparteix Economia circular i innovació sostenible a:
La comunicació enviada quedarà incorporada a un fitxer del que n’és responsable CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL. Aquesta comunicació s’utilitzarà exclusivament per tractar les vostres dades per atendre la vostra sol·licitud, sempre d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 (RGPD), la Llei Orgànica 15/1999 (LOPD) i el Reial Decret 1720/2007 de desenvolupament de la LOPD ), sobre protecció de dades. Les vostres dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·licite la cancel·lació.
En qualsevol moment podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i oposició, o si escau, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit, indicant les vostres dades personals al Carretera Nacional 150 km 15. 08227, Terrassa o mitjançant un email a ccvoc.dpd@ccvoc.cat
Amb el suport de:
Contacte
© 2024
Consell Comercal del Vallès Occidental - Activitats Educatives
Utilitza el buscador per trobar la teva activitat, o també pots utilitzar el nostre buscador avançat filtrant per àmbit temàtic, públic i cost.