Objectius

Economia circular. Cap a un model de producció i consum sostenible.

Objectius

Situar a l’alumnat en la necessitat i beneficis d’un canvi de model econòmic, en la transició d’una economia lineal a una economia circular per afrontar els reptes del canvi climàtic.

Treballar la identificació dels canvis que comporta el nou model econòmic en el mercat, en els processos productius i en els perfils professionals/competències.

Observar la importància dels canvis en l’estil de vida i el model de consum en el nou model econòmic

Donar a conèixer canvis específics en sectors segons especialitats formatives

Descripció

Ens trobem en un planeta finit de recursos limitats, que suporta un creixement infinit pel que fa a la població i el seu consum. En aquest context, l’actual model econòmic, basat en “produir, utilitzar i tirar” es mostra insostenible a mig i llarg termini pel que fa a l’impacte mediambiental. L’economia circular es presenta com una opció de transformació que, tenint en compte la millora dels resultats econòmics de les empreses, es basa en aprofitar els recursos al màxim (reaprofitant el major temps possible els materials, l’aigua o l’energia), i reduir la generació de residus al mínim, amb un impacte ambiental i social positiu. Un model que incrementa les seves possibilitats de desenvolupament aprofitant les tecnologies digitals.

 

Amb dinàmiques participatives i de gammificació, ajustades al grup, es proposa apropar a l’alumnat al nou model, tractant aplicacions pràctiques en el mercat, en les empreses i en diferents disciplines, relacionades amb: l’ecoddisseny, la reutilització, la reparació, el reciclatge, el consum de serveis en lloc de productes o el consum col·laboratiu.

Organització i Reserves

A través del mail: zamoravt@ccvoc.cat

Economia circular. Cap a un model de producció i consum sostenible.

Comparteix Economia circular. Cap a un model de producció i consum sostenible. a:

També et pot interessar

Tendències de futur

Formació a professorat: per què i com apropar l’alumnat a l’economia circular?

Els reptes de futur del planeta, les noves tendències de consum i valors en la societat i en la ciutadania relacionad...
Tendències de futur
Tendències de futur

Apunta’t al consum sostenible. Tecnologies, roba, complements i altres.

L’actual model econòmic, basat en “produir, utilitzar i tirar”, ha afavorit el desenvolupament d’un estil de vida i u...
Tendències de futur

Inscriu-te i gaudeix

Proposta de dia i hora per a realitzar l'activitat:*
Disposeu de les autoritzacions relatives a l’ús de la imatge personal de les persones participants en l’activitat? *
Autoritzeu al Consell Comarcal per a que pugui fer servir aquestes imatges amb la finalitat de fer-ne difusió pels diferents canals habilitats (web, xarxes socials, memòries, revistes o publicacions)*

La comunicació enviada quedarà incorporada a un fitxer del que n’és responsable CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL. Aquesta comunicació s’utilitzarà exclusivament per tractar les vostres dades per atendre la vostra sol·licitud, sempre d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 (RGPD), la Llei Orgànica 15/1999 (LOPD) i el Reial Decret 1720/2007 de desenvolupament de la LOPD ), sobre protecció de dades. Les vostres dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·licite la cancel·lació.

En qualsevol moment podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i oposició, o si escau, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit, indicant les vostres dades personals al Carretera Nacional 150 km 15. 08227, Terrassa o mitjançant un email a ccvoc.dpd@ccvoc.cat

Recurso 7

Buscador d'activitats

Utilitza el buscador per trobar la teva activitat, o també pots utilitzar el nostre buscador avançat filtrant per àmbit temàtic, públic i cost.