• Reflexionar sobre l’impacte ambiental, econòmic i social de la producció, el consum i el malbaratament dels aliments.
• Conèixer solucions per a la prevenció del malbaratament d’aliments.
• Entendre la jerarquia de la prevenció del malbaratament i l’aprofitament d’aliments.
• Posar en valor conceptes relacionats amb la sostenibilitat i nous estils de vida i hàbits de consum (repensar, reutilitzar, recuperar, consum conscient…).
• Identificar accions i nous hàbits que es poden posar en pràctica a l’hora de comprar i consumir, posant l’èmfasi en productes de consum prioritari pel jovent.
• Per a cursos superiors: aprofundir en conceptes de sostenibilitat i exemples de mercat de productes i serveis amb criteris sostenibles (ecoetiquetes, certificats, acreditacions socials i mediambientals, segons sectors…).
La producció d’aliments requereix molts recursos naturals com aigua, energia i grans porcions de terreny fèrtil. Quan els aliments es llencen, tots aquests recursos també es perden, a més d’augmentar les emissions de gasos que contribueixen a l’escalfament global. Això suposa també una problemàtica social, ja que mentre es malbaraten grans quantitats d’aliments, moltes persones pateixen fam o no tenen accés a una alimentació adequada.
Per aquest motiu, aprofitar millor els aliments pot contribuir a una societat més justa i solidària. A més, té un impacte econòmic positiu, ja que evitar llençar menjar suposa estalviar diners, tant per a les famílies com per als productors i comerços. Reduir el malbaratament alimentari permet cuidar del medi ambient, afavorir la justícia social i optimitzar els recursos econòmics.
En aquest taller es treballa mitjançant activitats reflexives, participatives i de gamificació, ajustades al grup, per tal de compartir i analitzar alternatives de vida i consum.
Emplenar el formulari de la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Més informació a 93 727 35 34 o ccvoc.activitats@ccvoc.cat.
Reserves limitades.
Prevenció del malbaratament alimentari. Aprendre de la sostenibilitat alimentària
1h / 2h
Gratuït pels municipis de tota la comarca
Comparteix Prevenció del malbaratament alimentari. Aprendre de la sostenibilitat alimentària a:
La comunicació enviada quedarà incorporada a un fitxer del que n’és responsable CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL. Aquesta comunicació s’utilitzarà exclusivament per tractar les vostres dades per atendre la vostra sol·licitud, sempre d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 (RGPD), la Llei Orgànica 15/1999 (LOPD) i el Reial Decret 1720/2007 de desenvolupament de la LOPD ), sobre protecció de dades. Les vostres dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·licite la cancel·lació.
En qualsevol moment podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i oposició, o si escau, a la limitació i/o cancel·lació del tractament, comunicant-ho per escrit, indicant les vostres dades personals al Carretera Nacional 150 km 15. 08227, Terrassa o mitjançant un email a ccvoc.dpd@ccvoc.cat
Amb el suport de:
Contacte
© 2025
Consell Comercal del Vallès Occidental - Activitats Educatives
Utilitza el buscador per trobar la teva activitat, o també pots utilitzar el nostre buscador avançat filtrant per àmbit temàtic, públic i cost.